РЕЦЕПТ: 

1. Додайте каву у френч-прес. 

2. Залийте каву окропом. 

3. Через 1 хв. добре перемішайте та накрийте кришкою від френч-пресу. 

4. Через 4 хв. натисніть на поршень та опустіть гущу вниз. Відразу перелийте каву у чашки. 

5. Через 5-10 хв. каву можна пити. 


Пропорція:

1 г кави на 15 мл води (приклад: 20 г кави на 300 мл води)


Помел:

для легкої, соковитої кави – помел крупний

для більш насиченої кави – помел середній


Кава:

для легкої, соковитої кави – світле обсмаження (приклад: Кенія, Кава до сніданку)

для більш насиченої кави – середнє обсмаження (приклад: Колумбія, Жовтий Бурбон, Марагоджип, Десертна Кава та інші)



Переваги френч-пресу:

1. Можна відфільтрувати кавову гущу

2. Можна приготувати як легку, так і більш насичену каву

3. Якщо є великий френч-прес, то можна приготувати відразу на декілька чашок

4. Новий смак кави, який відкривається саме завдяки приготуванню у френч-пресі


Лайфхак:

Легка, соковита кава особливо смакує влітку та краще смакує через 12-15 хв.

Більш насичена кава смакує через 10 хв. з початку приготування


Відкривайте нові смаки та будьте щасливі) 

Смачного!