РЕЦЕПТ:
1. Додайте каву у френч-прес.
2. Залийте каву окропом.
3. Через 1 хв. добре перемішайте та накрийте кришкою від френч-пресу.
4. Через 4 хв. натисніть на поршень та опустіть гущу вниз. Відразу перелийте каву у чашки.
5. Через 5-10 хв. каву можна пити.
Пропорція:
1 г кави на 15 мл води (приклад: 20 г кави на 300 мл води)
Помел:
для легкої, соковитої кави – помел крупний
для більш насиченої кави – помел середній
Кава:
для легкої, соковитої кави – світле обсмаження (приклад: Кенія, Кава до сніданку)
для більш насиченої кави – середнє обсмаження (приклад: Колумбія, Жовтий Бурбон, Марагоджип, Десертна Кава та інші)
Переваги френч-пресу:
1. Можна відфільтрувати кавову гущу
2. Можна приготувати як легку, так і більш насичену каву
3. Якщо є великий френч-прес, то можна приготувати відразу на декілька чашок
4. Новий смак кави, який відкривається саме завдяки приготуванню у френч-пресі
Лайфхак:
Легка, соковита кава особливо смакує влітку та краще смакує через 12-15 хв.
Більш насичена кава смакує через 10 хв. з початку приготування
Відкривайте нові смаки та будьте щасливі)
Смачного!