Хороша кава – свіжообсмажена кава.
Майже ніхто не знає, що каву потрібно обсмажувати за кілька днів до приготування. І у жодному разі вона не повинна зберігатися до продажу в обсмаженому вигляді. Тому ми обсмажуємо каву кожний день маленькими порціями, так вона завжди буде свіжою.
Обсмажування створює смак.
Саме під час обсмажування створюється смак та аромат кави. І в зеленій і в обсмаженій каві містяться білки, кислоти та кофеїн. Але тільки в обсмаженому зерні з’являються смакові відтінки, їх у каві 1200. У цьому сенсі кава випереджає вино, в якому всього 600 смакових відтінків.
Кава - не вино, їй вік не личить.
На відміну від вина кава з часом стає лише гіршою:
- три тижні з дати обсмажування кави - відмінно,
- місяць - добре,
- два місяці - задовільно,
- більше двох місяців - продукт незадовільної якості,
- чотири-п’ять місяців - кава набуває гіркість і затхлість.
Оптимальний термін після обсмажування - 21 день. Ось чому ми обсмажуємо каву лише у день замовлення.
Чим темніше, тим гірчише.
Чим темніше обсмажування, тим менше кислинки і більше насиченості, міцності і гірчинки. Перед покупкою поцікавтеся якого рівня обсмажування. Якщо ви любите гірчише, вам підійдуть темні види обсмажування – «Віденське» та «Французьке» обсмаження. А якщо вам подобається кислинка або легка гірчинка спробуйте Світле і Середнє обсмаження.
Американські горки.
Обсмажування кави проводиться тільки на спеціальному обладнанні Ростер. Ми обсмажуємо каву на американському обладнанні та за американською технологією. Наш американський ростер під час обсмаження підтримує каву в повітрі, створюючи фонтан з кавових зерен. Так зерна постійно перевертаються і обсмажуються поступово з усіх боків. Тому всі зерна мають один і той самий смак.
Ми обсмажуємо каву з 2000 року. І завжди підтримуємо ідею свіжообсмаженої кави. Кава зберігається тільки в сирому вигляді і не обсмажується про запас. Тому до вас вона потрапляє прямо з ростера.